Harstad Kulturskole

Form - Kunst - Musikk - Teater - Dans

Moderne dans inneholder mer abstrakte bevegelser enn klassisk og jazz. Her jobber vi teknikk ut ifra contract/release prinsippet. Vi trener kroppen til å innta skulpturelle former med stor muskelspenning. Dansearten kan ofte sammenlignes med moderne kunst. Alt er lov, det er bare fantasien som setter grenser! Her utvikler vi fantasi og kreativitet samtidig som kroppen blir sterk og smidig. For mange er dette den mest spennende og utfordrende av alle dansestilarter. Må ha danset Jazz og/eller Klassisk i minimum 3 år, og i tillegg delta på en annen ballett (klassisk/jazz) disiplin. Man må også ha gått på Moderne Intro i forkant. Alder: Fra 14 år.

Lærer:
Se A Info om dans

Hip-hop er en dansestil som blir mer og mer populær. I de fleste dansevideoer er det hip-hop dansere som blir brukt. Hip-hop er en fusion av teknikker fra bl.a. locking, poppiing, breakdance, house, hype, krumping og ragga. Hip-hop klassene vil variere i form og stil etter pedagogens koreografi. En hip-hop klasse inneholder oppvarming, styrke, strekk og koreografi. Et paradis for deg som vil danse kult med attitude. Aldersgruppe:13 år og oppover

Lærer:
Se A Info om dans

1-2 årig innføring i moderne teknikk for alle som senere ønsker å begynne på moderne/contemporary dans. Må ha danset Jazz og/eller Klassisk i minimum 3 år, og i tillegg delta på en annen ballett (klassisk/jazz) disiplin. Aldersgrense 13 år - inntak annet hvert år. Se ellers beskrivelse av og krav til forkunnskap for moderne/contemporary dans.

Lærer:
Se A Info om dans

For elever som er 6 år. Søkere/elever bør ha dette i bunnen før de fra 7-års alder velger mellom jazz og klassisk. Disiplinen består av jazz, klassisk og kreativ dans fordelt utover terminen (ca. 6 uker med hver disiplin). Det undervises i grunnleggende teknikk i de forskjellige disiplinene og det vil gi et bedre dansetekninsk grunnlag i møte med en ny disiplin senere.

Lærer:
Se: A INFO OM DANS

I klassisk ballett lærer du alt av den klassiske ballettens grunnleggende trinn. Dette er teknikken med de lange, rene linjene. Når du danser klassisk dans får du en sterk kropp med lange muskler og en solid danseteknikk som du kan bruke i alt annet av dans. Det er en fordel for dine ferdigheter og danseuttrykket ditt om du har startet med klassisk og senere går over til andre danseformer. Aldersgrupper: Fra 7 år.

Lærer:
Se A Info om dans

Undervisningen er preget av lek og moro og gir barna en forsiktig introduksjon til det å danse. Her får barna utfolde seg kreativt, samtidig som de lærer grunnleggende dans. Vi bruker mye forskjellig musikk fra klassisk til kjente barnesanger. Ved slutten av hvert semester har vi en visning for foreldrene. Barna lærer å oppføre seg pent, litt god og dannet oppførsel kommer godt med. Aldersgrupper 4-5 år. NB! Foresatte er ikke inne i dansesalen mens undervisningen pågår da vi erfarer at dette skaper mye uro i elevgruppen.

Lærer:
Se A Info om dans

Jazz dans er den mest populære og allsidige danseformen. Den er meget variert med stil, følelser, rytmer og energi. Musikk fra det siste på hit-listene. Her blir man svett og flink til å danse. Teknikk øvelser utgjør 2/3 deler av timen. Dette er nødvendig for å kunne utvikle en danseteknisk progresjon, styrke muskulaturen og øke bevegeligheten. Vi har klasser fra 7 år.

Lærer:
Se A Info om dans

Alle våre lærere ved dansetilbudene har en bred utdanning og erfaring. Også skoleåret 2016/2017 vil vi bruke til å utvikle våre tilbud og tilpasse det både elever og søkemasse best mulig. Som elev/foresatt vil man på noen av våre tilbud oppleve at danselærererne kan bytte på fag/parti fra semester til semester. Ved noen partier har vi også instruktører som fysisk leder timene, og ved flere av våre yngste partier, som barnedans, har vi assistenter som deltar sammen med våre lærere.

Lærere:
Julietta Gadzhonova, Maria Henriette Nygård og Marianne S. Nordeng

Fagleder dans: Marianne S. Nordeng

Dette er partiet for de tøffe gutta. Med kule moves og hippe bevegelser lærer du å danse til musikk som ligger øverst på listene. Se hip-hop beskrivelsen for flere detaljer. Aldersgruppe 10 -14 år.

Lærer:
Se A Info om dans